Apollo Beauty

Pigment behandeling oksels en schaamstreek bij Apollo Huid- en Laserkliniek Rotterdam

Pigmentatie intieme gedeeltes

Huidveroudering vindt op dezelfde manier plaats in de intieme gedeeltes als op de rest van het lichaam. Een afname van elasticiteit en stevigheid,  evenals een verandering van de kleur wordt ook in de intieme zones gezien zoals de oksels, schaamstreek, liezen en bij de bilnaad. De melanocytenactiviteit in deze gebieden is hoger in vergelijking met de rest van het lichaam, hierdoor wordt dan ook vaak hyperpigmentatie gezien bij de intieme gedeeltes. Zowel interne als externe factoren zijn van invloed bij deze vorming van pigmentatie.

Interne factoren

 • Leeftijd: veroudering veroorzaakt veranderingen in de biologische, biochemische en moleculaire mechanismen
 • Genetische aanleg: hyperpigmentatie in de intieme zones wordt vaker gezien bij mensen met een donkerdere huidskleur
 • Hormonale veranderingen: door toename van oestrogenen wordt de activiteit van het enzym tyrosinase gestimuleerd waardoor de melanineproductie wordt verhoogd

Externe factoren

 • Druk en wrijving: door wrijving of druk worden pigmentcellen gestimuleerd om meer pigment aan te maken. Daarnaast wordt de huid dikker (hyperkeratinisatie) waardoor de huid eveneens donkerder oogt. Dit kan ontstaan door strakke kleding, dijen die tegen elkaar aan schuren, scheren, harsen en bijvoorbeeld het uittrekken van haren. 
 • Irritatie: door het gebruik van irriterende ingrediënten op de huid kunnen de pigmentcellen ook meer pigment aanmaken. Hierbij kan gedacht worden aan ingrediënten als alcohol of parfum.

Uitvoering van de Dermamelan Intimate

 • Het behandelgebied wordt gereinigd met een gaas en warm water. Gevoelige gebieden als het slijmvlies en bijvoorbeeld schaamlippen worden beschermd met de Mesolip Protector
 • De Dermamelan Intimate peeling wordt aangebracht op het behandelgebied en blijft 7 minuten op de huid zitten
 • De Dermamelan Intimate peeling wordt verwijderd met een neutraliserende spray
 • Een royale laag (3-4 mm dik) van het Dermamelan Intimate masker wordt aangebracht op het behandelgebied. Vervolgens wordt er een occlusief masker over het gebied aangebracht. 
 • De patiënt dient naar huis te gaan en pas na 2 uur mag het Dermamelan Intimate masker verwijderd worden met veel warm water en een intieme reinigingsgel met juiste pH waarde. 
 • Het Dermamelan Intimate crystal fiber mask wordt aangebracht op het behandelgebied en blijft 10-15 minuten op de huid zitten. Op deze manier kan de huid herstellen en hydrateren. 
 • Na 48 uur mag de patiënt verder gaan met de Dermamelan Intimate gel, deze mag 1-2 keer per dag gebruikt worden. Dit wordt bepaald in overleg met de huidtherapeute.  

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De nieuwe Dermamelan Intimate bevat een unieke combinatie van actieve ingrediënten met een depigmenterende werkzaamheid. Dermamelan Intimate blokkeert de overdracht van de pigmentatie naar de keratinocyt (huidcel). De activering van tyrosinase wordt daarnaast verminderd, dit enzym is betrokken bij de vorming van pigment in de pigmentcel. Tevens worden oxiderende reacties van dit enzym tyrosinase verminderd en wordt het ontstekingscomponent verminderd die veelal aanwezig is bij hyperpigmentatie. Daarbij zorgt Dermamelan Intimate ook voor verwijdering van de opgebouwde pigmentafzettingen in de bovenste huidlaag.  

Gratis intake

Voor elke behandeling bekijken we tijdens een gratis intake uw huid en maken we gezamenlijk een behandelplan. Maak nu een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen of door te bellen naar: +31(0)10 26 15 015.

Gratis intake

Voor- en na foto's