Apollo Beauty

(Acne) Littekens verwijderen bij Apollo Beauty in Rotterdam

Behandeling littekens van acne, een operatie of striae

Littekens ontstaan door huidbeschadiging als gevolg van een ongeluk, operatie of huidziekte. Hoe meer de huid is beschadigd hoe langer het duurt voordat het geneest. Hoe langer het genezingsproces, hoe groter de kans op een litteken. Als alleen de bovenste huidlaag beschadigd zullen er geen littekens optreden. De huid heelt dan vanzelf doordat er nieuwe cellen aangemaakt worden.

Littekens door Acne

Acne ontstaat door ontstekingen in de huid. Door aan de puistjes te zitten of ze uit te knijpen kan de huid beschadigen. Hierdoor ontstaan er soms groeven in de huid, waardoor je huid niet meer egaal uitziet. Bij iedere ontsteking op de huid kan een donkere verkleuring ontstaan. Bij mensen die acne hebben met een donker huidtype zal deze verkleuring ter plekke van de uitgebluste acne-haarden ontstaan. Een donker huidtype die blootgesteld wordt aan zonlicht loopt ook meer risico op hyperpigmentatie. Deze pigmentvlekken verdwijnen ook weer maar dit kan tot wel drie jaar duren.

Littekens door een ongeluk

U kunt uw huid beschadigen na een ongeval. Als deze huidbeschadiging onregelmatig is, ruw of door scheuren is ontstaan is er kans dat er een litteken blijft zitten. De kans op een litteken is ook groter omdat na een ongeval vaak de beschadigde huid vies is, hierdoor kan er een bacteriële huidinfectie ontstaan.

Littekens na een chirurgische ingreep

Na een chirurgische ingreep, zoals bijvoorbeeld plastisch chirurgie zullen er littekens ontstaan. Bij een borstvergroting zitten de littekens meestal aan de onderkant van de borsten. Bij een borstverkleining of borstlift zitten de littekens meestal bij de tepel. Een buikwandcorrectie laat vaak een heftig litteken achter, deze zit meestal onderaan de buik van heup tot heup. Na een Brazilian Buttlift (wordt ook wel BBL genoemd) zitten de littekens bij de billen.

Hoe kunnen littekens behandeld worden?

Oneffenheden zoals littekens maar ook rimpels en striae zijn heel goed te behandelen met de Fractional Laserbehandeling. Deze vorm van laserbehandeling maakt kleine wondjes aan onder de huid waardoor de huid wordt gestimuleerd om collageen aan te maken. De groeven en deukjes in de huid komen hierdoor iets omhoog. Het beschadigde weefsel wordt daardoor snel vervangen door sterk en elastisch bindweefsel, hierdoor ziet je huid er weer glad uit. Na 2 á 3 sessies ziet uw huid er weer uit als nieuw, als u de behandeling na een half jaar herhaalt zal het nog een beter resultaat opleveren.

Waarom littekens laten behandelen

  • De structuur en aanblik van uw huid zal enorm verbeteren.  
  • U behaald het beste resultaat met een Fractional Laser omdat deze behandeling dieper in de huid gaat. 
  • Als u Acnetherapie in uw zorgpakket heeft kan het verwijderen van Acne littekens met de Fractional Laserbehandeling vergoed worden door uw zorgverzekeraar. 

Voor- en na foto's

Behandelingen