Apollo Beauty

Laserbehandeling van pigmentvlekken

Lasertechniek Gentlemax Pro

Bij de behandeling van pigmentvlekken op uw huid werken we bij Apollo Huid- en Laserkliniek met de GentleMax Pro laser. Dit is een veilig, veelzijdig en effectief systeem waarin het Nd Yag Laser (1064nm) en de Alexandriet Laser (755nm) worden gecombineerd. Hierdoor is deze ook toepasbaar bij andere huidaandoeningen. 

Is mijn huid geschikt?

De GentleMax Pro laser geeft bij de behandeling van pigmentvlekken doorgaans positieve resultaten, maar niet iedere huid is voor deze behandeling even geschikt. Daarom gaat er eerst een consult aan vooraf waarin onze huidspecialist uw huid eerst uitgebreid bekijkt. Voor pigmentvlekken op de donkere huid is de Cosmelan-behandeling uitermate geschikt, deze behandeling is uiteraard ook voor de lichte huid beschikbaar.

Resultaten van de laserbehandeling

De laserbehandeling kan zorgen voor een vermindering van het pigment bij de pigmentvlekken. Tot in hoeverre het pigment vermindert, is per persoon verschillend, en hangt af van de oorzaak en diepte van het pigment. 

Aantal nodige behandelingen

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft is per persoon verschillend en ook afhankelijk van het doel van de behandeling. Gemiddeld zijn er voor de behandeling van pigmentvlekken met de GentleMax Pro 3 tot 4 sessies nodig, met daartussen vier weken interval. 

Voorbereiding op de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling met de GentleMax Pro laser dient u de zon zes weken zoveel mogelijk te vermijden. Gaat dat niet, bescherm de huid dan met minimaal SPF factor 30. Omdat de huid tijdens de behandeling niet te bruin mag zijn, mag u tijdens deze periode ook geen zelfbruinende middelen gebruiken. 

Na de laserbehandeling

Het is normaal dat er na de behandeling tijdelijke huidverkleuring of roodheid optreedt. Ook kunnen er donkere of lichte vlekken ontstaan en deze gaan doorgaans binnen een paar maanden weer over naar de normale pigmentkleur. Eventuele korstjes genezen vanzelf binnen twee weken, het is wel belangrijk deze voorzichtig te verzorgen en er niet aan te krabben. 

Gratis intake

Om de behandeling en prijs van een pigmentbehandeling te bepalen zal er eerst een intake gesprek plaats moeten vinden. De prijs hangt af van de gekozen methode en de hoeveelheid pigmentvlekken. U kunt hiervoor altijd vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken.

Gratis intake

Nazorg pigmentvlekken behandeling

  • Voorzichtig met de huid: Ga voorzichtig met de behandelde huid om en houd deze goed schoon. 
  • Huid koelen: U mag thuis uw huid verder koelen. Houd wel altijd een schone doek tussen uw huid en het koelproduct.
  • Douchen en wassen: Bij douchen water over de behandelde huid laten stromen mag, maar ga er niet overheen met een washandje. 
  • Geen zon: Vermijd absoluut blootstelling aan de zon/zonnebank. Kan dat niet, smeer dan om de 2 uur met zonnebrandcrème spf factor 30.

Bekijk alle tarieven laserbehandeling

Gerelateerde links