Apollo Beauty

Behandeling structuurproblemen van de huid bij Apollo Huid- en Laserkliniek in Rotterdam

Structuurproblemen van de huid

We spreken van structuurproblemen van de huid wanneer het huidreliëf is aangetast waardoor deukjes, gaatjes of sneetjes zichtbaar zijn in de huid. Er zijn verschillende vormen van structuurproblemen van de huid, namelijk (acne)-littekens, striae en grove poriën. Ook rimpels behoren tot structuurproblemen van de huid, dit onderwerp wordt nader toegelicht in dit artikel.

(Acne)-littekens

Littekens in de huid ontstaan doordat er een beschadiging heeft plaatsgevonden in de tweede huidlaag (dermis). Deze beschadiging kan zijn ontstaan door ontstekingen van bijvoorbeeld acne, maar ook door een chirurgische ingreep, een infectie, een gewone snijwond of bijvoorbeeld een brandwond. Hoe meer de huid beschadigd is, hoe langer het genezingsproces duurt en hoe hoger de kans op een litteken. Littekens zijn onder te verdelen in verschillende subgroepen, namelijk:

  • Hypertrofisch litteken: bij deze vorm is er sprake van een rood, verdikt en verheven litteken die kan jeuken en pijn kan geven. In tegenstelling tot keloïd is er bij een hypertrofisch litteken alleen sprake van littekenweefsel waar de oorspronkelijke beschadiging van de huid heeft plaatsgevonden.
  • Atrofisch litteken: bij deze vorm is de huid als het ware ingezonken. Het normale wondgenezingsproces is verstoord geraakt waardoor er onvoldoende nieuw huidmateriaal is aangemaakt en er een atrofisch litteken is ontstaan. Een voorbeeld van atrofische littekens zijn acne littekens en striae.
  • Keloïd: bij deze vorm wordt er littekenweefsel gevormd wat groter is dan het gebied waar de huid beschadigd is geweest. Deze vorm wordt vaker gezien bij mensen met een donkere huidskleur en bij specifieke gebieden op het lichaam zoals de oorlellen, bij de borst en schouders. Keloïd is de enige vorm van littekenweefsel die we niet bij Apollo Huid- en Laserkliniek kunnen behandelen, hiervoor sturen we u door naar een dermatoloog.

Striae

Striae valt onder de categorie atrofisch littekenweefsel. Hierbij zijn er lijnvormige littekens aanwezig die ingezonken zijn in de huid. Striae ontstaat doordat het onderhuids bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door de snelle groei van het lichaamsdeel in kwestie. Striae komt veel voor maar kan cosmetisch erg storend zijn. Op het begin ziet striae er rood/paar uit, na verloop van tijd zal dit lichter worden.

Grove poriën

Via de poriën wordt talg (huidvet) over de huid verspreid. Wanneer de poriën echter verstopt raken dan worden poriën beter zichtbaar. Wanneer er langdurig sprake is van een verstopping in de poriën dan zullen de wanden van de porie gaat uitrekken. Grove poriën komen vaker voor bij een vette huid aangezien deze meer talg aanmaakt en hierdoor poriën gemakkelijker kunnen verstoppen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bij Apollo Huid- en Laserkliniek hebben we verschillende behandelingen die we kunnen inzetten wanneer het gaat om structuurpoblemen van de huid.

Behandelingen

Gratis intake

Voor elke behandeling bekijken we tijdens een gratis intake uw huid en maken we gezamenlijk een behandelplan. Maak nu een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen of door te bellen naar: +31(0)10 26 15 015.

Gratis intake

Producten

Ook het gebruik van huidverzorgingsproducten voor thuis wordt aangeraden om de huid een handje te helpen. Zo zetten de huidtherapeuten meestal de volgende producten in wanneer het gaat om de behandeling van structuurproblemen:

  • Dermaceutic Foamer 15: Deze reiniger bevat 15% glycolzuur waardoor dode huidcellen op de huid verwijderd worden en waardoor de huid gestimuleerd wordt om beter gehydrateerd te zijn. Door de verwijdering van dode huidcellen ziet de huid er frisser uit en kunnen behandelingen dieper inwerken op de huid.
  • Dermaceutic Retinol 0,5% / 1,0%: Dit serum is er in twee concentraties, namelijk 0,5% retinol of 1,0% retinol. Retinol (vitamine A) is een krachtig ingrediënt welke collageenstimulerend werkt waardoor de huid wordt verstevigd en de structuurproblemen verglad worden. Tevens worden dode huidcellen van de huid verwijderd waardoor de huid er frisser uitziet en behandelingen dieper kunnen inwerken.
  • Dermaceutic Tri Vita C30 serum: Dit serum bevat 30% vitamine C. Vitamine C is een sterk antioxidant waardoor de huid beschermd wordt tegen vrije radicalen die voor huidveroudering kunnen zorgen. Daarnaast zorgt vitamine C voor collageenstimulering in de huid, versterking van de huidbarrière en egaliteit van huidoneffenheden en pigmentvlekjes. Ideaal om te gebruiken na de behandelingen om het effect hiervan te vergroten.
  • La Roche-Posay Cicaplast gel B5: Deze gel bevat 5% panthenol, hyaluronzuur, zink en glycerine waardoor de huid wordt gekalmeert, hersteld en gehydrateerd. Ideaal voor bijvoorbeeld hypertrofische littekens op het lichaam.
  • Image Prevention Daily Hydrating: Deze zonnebrandcrème met SPF 30 bevat 18% zinkoxide. Door de zinkoxide wordt de huid beschermd tegen UVA en UVB en zal de huid gehydrateerd worden.