Apollo Beauty

Acne behandeling

Acne en puistjes 

Mee-eters, pukkels of puistjes ontstaan door ontstoken talgklier-uitgangen in de huid. Dit wordt ook wel acne genoemd. Overal verspreid over de huid, met uitzondering van voetzolen en handpalmen, zitten deze talgkliertjes. Bekende plekken waar acne ontstaat zijn de kin, het voorhoofd, de rug en de schouders, dit zijn namelijk de delen van het lichaam waarop zich wat meer talgkliertjes bevinden. 

Jeugdpuistjes 

Acne steekt vaak de kop op tijdens de pubertijd en kan tot het 25ste levensjaar aanhouden. Dat komt door alle veranderingen in de hormoonhuishouding die dan plaatsvinden; de talgkliertjes worden groter en ook het talg zelf wordt dikker. Samen met de huidschilfers en bacteriën die zich rond die plek op de huid bevinden, kan dat leiden tot verstopping van de uitgangen van deze talgkliertjes. 

Nauwelijks te verhinderen 

Deze zogenaamde jeugdpuistjes krijgt vrijwel iedereen rond deze leeftijd. Het is dus beslist geen gevolg van een slechte verzorging van de huid, zweten, stress of bepaalde voeding. Zijn de hormonen weer in balans, dan verdwijnt de sterke aanwas van puistjes vaak ook weer. 

Gewone puistjes 

Naast jeugdpuistjes zijn er ook andere vormen van acne. Mensen ervaren dergelijke puistjes vaak als cosmetisch storend en het kan tot veel onzekerheid leiden, vooral als ze in het gezicht zitten. In sommige gevallen kan de acne ook dusdanig ernstig zijn, dat het nauwelijks verdwijnt of ontsierende littekens achterlaat, zoals putjes en deuken in de huid.

Hoe ontstaat acne?

Acne kan op een heleboel verschillende manieren ontstaan. De belangrijkste oorzaak van het ontstaan van acne zijn de talgklieren. Deze hebben de belangrijke taak om de huid te beschermen tegen allerlei bacteriën. Dit wordt gedaan door de talg, dat is een soort stof wat de talgklieren maken om de huid te beschermen. Talg helpt ook om de huid soepel te houden en het voorkomen van vocht en tegen uitdroging. Als je de pubertijd in gaat verandert er van alles in je lichaam. Eigenlijk verander je helemaal, je staat op het punt om volwassen te worden. Je talgklieren gaan dus ook veranderen. De talgklieren worden groter en gaan meer talg aanmaken, meer talg dan wat eigenlijk nodig is. Teveel talg is niet goed en je krijgt puistjes. Dit komt omdat de poriën verstopt raken.

Behandeling tegen acne

Behandeling van acne

Apollo Huid- en Laserkliniek is gespecialiseerd in de behandeling van acne. Acne komt voor in verschillende soorten en gradaties, variërend van licht/mild tot zeer zwaar/hevig. Afhankelijk van de ernst van het probleem heeft iedere type acne een specifieke behandeling nodig. 

Behandelingen

  • Acne kan goed behandeld worden met de Acnelanbehandeling van Mesoestetic. Het bevat werkzame stoffen, die op celniveau werken. dat houdt in dat u na één behandeling al resultaat kan verwachten. Daarnaast bevatten deze producten zuren, waardoor de moleculen veel kleiner zijn en dieper de huid doordringen dan de gewone cosmetica merken.

Voor- en na foto's

Bekijk ook