Apollo Beauty

Behandeling droge huid of vochtarme huid bij Apollo Huid- en Laserkliniek in Rotterdam

Een droge huid is iets totaal anders dan een gedehydrateerde huid. In de praktijk komen we vaak mensen tegen die denken dat ze een droge huid hebben, terwijl dit eigenlijk niet zo is. Een droge huid is een huidtype, een gedehydrateerde huid is een huidconditie.

Droge huid

Bij een droge huid wordt er door de huid te weinig talg (huidvet) aangemaakt. Hiermee kun je geboren zijn maar dit ook invloeden van buitenaf kunnen hierbij een rol spelen. Hierbij kan gedacht worden aan verkeerde huidverzorgingsproducten of cosmetica, zon, koud weer en roken. Door deze invloeden van buitenaf wordt de huidbarrière namelijk beschadigd waardoor de huid minder goed vocht vast kan houden. Daarnaast is het zo dat hoe ouder dat je wordt, hoe droger dat de huid zal worden.

Gedehydrateerde huid

Een gedehydrateerde huid is vochtarm en mist water. Een gedehydrateerde huid is een huidconditie en komt gemakkelijker voor bij een droge huid. De huid bevat minder huidvetten waardoor de huid minder goed zijn vocht vast kan houden. Een gedehydrateerde huid kan in principe bij elk huidtype voorkomen, zo ook de vette huid. Meestal komt een vette gedehydrateerde huid voor doordat er verkeerde huidverzorgingsproducten of cosmeticaproducten worden gebruikt  die de huid te veel ontvetten en/of irriteren. Hierdoor raakt de huidbarrière beschadigd waardoor vocht makkelijker de huid uit kan. De huid gaat tevens extra talg aanmaken ter compensatie waardoor juist puistjes kunnen ontstaan.

Ingrediëntengebruik bij de droge of gedehydrateerde huid

Ongeacht het huidtype (droog of juist vet) is het bij en gedehydrateerde huid belangrijk om de huidbarrière te herstellen, waardoor de huid weer beter zijn vocht vast kan houden. Voorbeelden van ingrediënten die dit doen zijn vitamine C, niacinamide, ceramiden en bijvoorbeeld panthenol. Ook is het belangrijk om hydraterende stoffen te gebruiken die in de huid als het ware als een spons werken en water aantrekken en die een soort laagje over de huid heen leggen, hierbij kan gedacht worden glycerine, collageen, siliconen, zoals dimethicone/cyclomethicone, plantaardige oliën, hyaluronzuur (goed in combinatie met glycerine of dimethicone/cyclomethicone), ureum en bijvoorbeeld lanoline. Hoe droger de huid des te voller/vetter moet een crème zijn om voldoende werking te kunnen geven op de huid.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Om de huidbarrière te verbeteren en de hydratatie in de huid te verhogen kunnen we verschillende huidbehandelingen toepassen.

Behandelingen

Gratis intake

Voor elke behandeling bekijken we tijdens een gratis intake uw huid en maken we gezamenlijk een behandelplan. Maak nu een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen of door te bellen naar: +31(0)10 26 15 015.

Gratis intake

Producten

Ook kunnen de huidtherapeuten bij Apollo Huid- en Laserkliniek kijken naar uw huid en een gericht advies geven over de producten die het beste aansluiten bij uw huid. Zo kan er gekeken worden of u last heeft van een droge of bijvoorbeeld een vette gedehydrateerde huid, dit is van belang voor de productkeuze. Onderstaande huidverzorgingsproducten zijn een greep uit ons aanbod die wij bij Apollo Beauty vaak adviseren:

  • Dermaceutic Foamer 15: Deze reiniger bevat 15% glycolzuur waardoor dode huidcellen op de huid verwijderd worden en waardoor de huid gestimuleerd wordt om beter gehydrateerd te zijn. Geschikt voor de normale tot vette gedehydrateerde huid. Niet geschikt voor een droge gedehydrateerde huid.
  • La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+: Deze reiniger bevat 20% lipidenaanvullend complex en niacinamide en reinigt op milde wijze de droge tot zeer droge en gedehydrateerde huid.
  • Dermaceutic Tri Vita C30 serum: Dit serum bevat een hoge concentratie van 30% vitamine C. De luchtdichte verpakking zorgt ervoor dat de vitamines niet oxideren en goed bewaard blijven. Vitamine C is een krachtig antioxidant waar wij helemaal fan van zijn. Niet alleen goed voor hydratatie en herstelling van de huidbarrière, maar ook goed voor verheldering van de huid en verlichting van pigmentvlekken. Aangezien het een serum betreft, adviseren we om hierna nog een crème te gebruiken zoals de Dermaceutic Hyal Ceutic of Dermaceutic Regen Ceutic.
  • Dermaceutic Hyal Ceutic: Deze lichte crème bevat 5,5% hyaluronzuur, aloë vera, vitamine E, shea butter en jojoba olie. Hydrateert en hersteld de gedehydrateerde huid. Ideaal in te zetten voor de normale tot vette gedehydrateerde huid. Wanneer de huid droger is dan wordt er eerder gekozen voor de Dermaceutic Regen Ceutic.