Apollo Beauty

Behandeling rimpels en huidveroudering bij Apollo Huid- en Laserkliniek in Rotterdam

Huidveroudering

Hoe ouder we worden, hoe meer rimpels en huidverslapping zich gaan haar uiten in onze huid. Collageen is een onderdeel van ons bindweefsel en zorgt voor stevigheid in de huid. Elastine zorgt ervoor dat de huid soepel en rekbaar blijft. Naarmate we ouder worden neemt het collageen en elastine in de huid af. Plooien en rimpels zijn meer zichtbaar, vooral bij de kraaienpootjes en rondom de mond. De huid gaat tevens meer ‘hangen’ wat vooral te zien is bij de neus-lippenplooi, wangen, kaaklijn en hals.

Beïnvloedende factoren

Zoals eerder genoemd neemt het collageen en elastine in de huid af naarmate we ouder worden, maar welke factoren spelen nu allemaal een rol bij huidveroudering? Deze factoren zijn onder te verdelen in interne en externe factoren.

Interne factoren:

 • Biologische huidveroudering: hiermee krijgt iedereen te maken aangezien dit erfelijk is bepaald.

Externe factoren:

 • Zonlicht en zonnebank: voornamelijk UVA zorgt ervoor dat collageen en elastine in de huid sneller afgebroken worden
 • Roken
 • Overgewicht
 • Hormonen (menopauze)
 • Voeding
 • Luchtverontreiniging (gassen en rook)
 • Klimaat (veel wind of hitte)

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bij Apollo Huid- en Laserkliniek hebben we verschillende behandelingen die ingezet kunnen worden. De huidtherapeute zal kijken naar de huidklacht, de diepte van de klacht en het huidtype en op basis daarvan zal gekeken worden welke behandeling het meest voor u geschikt is.

Behandeling

Voor de behandeling van rimpels kunnen de volgende behandelingen ingezet worden:

Voor de behandeling van huidverslapping kunnen de volgende behandelingen ingezet worden:

Gratis intake

Voor elke behandeling bekijken we tijdens een gratis intake uw huid en maken we gezamenlijk een behandelplan. Maak nu een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen of door te bellen naar: +31(0)10 26 15 015.

Gratis intake

Producten

Ook het gebruik van huidverzorgingsproducten voor thuis wordt aangeraden om de huid een handje te helpen. Zo zetten de huidtherapeuten meestal de volgende producten in wanneer het gaat om huidklachten door huidveroudering:

 • Dermaceutic Foamer 15: Deze reiniger bevat 15% glycolzuur waardoor dode huidcellen op de huid verwijderd worden en waardoor de huid gestimuleerd wordt om beter gehydrateerd te zijn. Door de verwijdering van dode huidcellen ziet de huid er frisser uit en kunnen behandelingen dieper inwerken op de huid.
 • Dermaceutic Retinol 0,5% / 1,0%: Dit serum is er in twee concentraties, namelijk 0,5% retinol of 1,0% retinol. Retinol (vitamine A) is een krachtig ingrediënt welke collageenstimulerend werkt waardoor de huid wordt verstevigd en de structuurproblemen verglad worden. Tevens worden dode huidcellen van de huid verwijderd waardoor de huid er frisser uitziet en behandelingen dieper kunnen inwerken.
 • Dermaceutic Tri Vita C30 serum: Dit serum bevat 30% vitamine C. Vitamine C is een sterk antioxidant waardoor de huid beschermd wordt tegen vrije radicalen die voor huidveroudering kunnen zorgen. Daarnaast zorgt vitamine C voor collageenstimulering in de huid, versterking van de huidbarrière en egaliteit van huidoneffenheden en pigmentvlekjes. Ideaal om te gebruiken na de behandelingen om het effect hiervan te vergroten.
 • Dermaceutic Derma Lift 5.0 serum: Dit krachtige liftende serum bevat 5% peptides en 3% pullulan. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd en ziet de huid er direct strakker uit. Ideaal om te gebruiken na de behandelingen om het effect hiervan te vergroten.
 • Image Prevention Daily Hydrating: Deze zonnebrandcrème met SPF 30 bevat 18% zinkoxide. Door de zinkoxide wordt de huid beschermd tegen UVA en UVB en zal de huid gehydrateerd worden.