Apollo Beauty

Behandeling donkere kringen en wallen bij Apollo Huid- en Laserkliniek in Rotterdam

Steeds vaker zien we mensen in de praktijk die last hebben van donkere kringen of wallen en die daar graag wat aan zouden willen laten doen. Donkere kringen en wallen worden vaak verward met elkaar terwijl de oorzaak totaal verschillend is. Het is dus van belang om te kijken waar iemand precies last van heeft.

Donkere kringen

Donkere kringen kunnen ontstaan door verschillende factoren, namelijk:

 • Hyperpigmentatie rondom de ogen: pigmentcellen rondom de ogen zijn overactief en er wort te veel pigment aangemaakt. Vaak is dit erfelijk, ook wel familiaire periorbitale hyperpigmentatie FPOH) genoemd. Deze vorm wordt vaak gezien bij hindoestaanse mensen. Ook kan hyperpigmentatie ontstaan door terugkerende ontstekingen of zwellingen rondom de ogen, bijvoorbeeld door een contactallergie of hooikoorts. Hierdoor ontstaat post-inflammatoire hyperpigmentatie.
 • Blauwrode/paarse verkleuring rondom de ogen: door verdunning van de huid rondom de ogen schijnen de bloedvaatjes beter door waardoor er een blauwrode/paarse verkleuring zichtbaar is.

Wallen

Wallen kunnen zichtbaar zijn door verschillende factoren, namelijk:

 • Verlies van het bindweefsel in de ooghoeken waardoor er een diepe traangoot ontstaat. Dit heeft zowel met huidveroudering als met erfelijkheid te maken.
 • Verslapping van de huid onder de ogen waardoor deze als het ware gaat hangen. Ook deze vorm heeft met zowel huidveroudering als met erfelijkheid te maken.
 • Jukbeen dat net achter het onderooglid ligt. Hierdoor is er een volumeverschil aanwezig. Deze vorm kan al vanaf jongs af aan zichtbaar zijn. Door krimping van het jukbeen op latere leeftijd kunnen wallen ontstaan of verergeren.  
 • Verslapping van spier- en bindweefselschotjes waardoor het vet onder de ogen uit kan stulpen. Deze verslapping ontstaat vaak op latere leeftijd.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Vaak wordt een combinatie van klachten gezien. Zo kan er dus sprake zijn van zowel hyperpigmentatie als wallen. De huidtherapeute zal bekijken welke behandeling het meest voor u geschikt is.

Behandelingen

Bij Apollo Huid- en Laserkliniek kunnen we de volgende behandelingen aanbieden:

 • Huidanalyse
 • Peelings in geval van hyperpigmentatie
 • Microneedling in geval van hyperpigmentatie, dunner wordende huid of slechte doorbloeding van de huid
 • Fillers via onze cosmetisch arts om het volumeverlies bij wallen te compenseren.

Gratis intake

Voor elke behandeling bekijken we tijdens een gratis intake uw huid en maken we gezamenlijk een behandelplan. Maak nu een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen of door te bellen naar: +31(0)10 26 15 015.

Gratis intake

Producten

Ook de juiste huidverzorgingsproducten kunnen het verschil maken! Zo kunnen onder andere de volgende huidverzorgingsproducten gebruikt worden bij donkere kringen en/of wallen:

 • Dermaceutic Tri Vita C30 serum: Dit serum bevat 30% vitamine C. Vitamine C is een sterk antioxidant waardoor de huid beschermd wordt tegen vrije radicalen die voor huidveroudering kunnen zorgen. Daarnaast zorgt vitamine C voor vermindering van pigmentaties in de huid, collageenstimulering in de huid en versterking van de huidbarrière.
 • Mesoestetic Whitening Spot Eraser: Deze crème bevat glycolzuur en retinol en werkt daarmee verlichtend op bestaande hyperpigmentatie rondom de ogen. Tevens wordt de pigmentvorming vanuit de pigmentcel geremd. 
 • Mesoestetic Sun Protective Repairing Stick 100+: Deze zonnebrandstick bevat een hoge SPF (100+) die de kwetsbare huid rondom de ogen beschermd tegen UVA en UVB. De huid rondom de ogen is dun en daardoor extra gevoelig voor zonlicht. Door zonlicht kan de huid sneller verouderen en kunnen pigmentvlekken verergeren.