Apollo Beauty

Wees trots op je huid

'Huidtherapie' is een bij veel mensen nog een onbekend onderwerp. Dat is jammer, want huidtherapie biedt veel mogelijkheden voor alle facetten van de huid, van de medische aanpak van een probleemhuid tot aan cosmetische behandelingen en anti-agingbehandelingen.

"Je huid is kostbaar"

Veel vrouwen dromen van een perfecte huid, een huid zonder oneffenheden. Helaas is bijna niemand hiermee gezegend. Wanneer huidproblemen je huid beginnen te ontsieren is het belangrijk om deze aan te laten pakken door een huidtherapeut. Deze problemen kunnen namelijk fysieke ongemakken of psychische problemen met zich meebrengen. Het is tijd om te zorgen voor je huid. 

Bespreekbaar maken

'Acne, littekens en kleurverschillen in je gezicht kunnen als erg storend ervaren worden', zegt Özge Abkhezr van Apollo Huid- en Laserkliniek. 'Ervaar jij een gevoel van schaamte, angst of een beperking door een huidaandoening? Schroom dan niet om advies te vragen bij een gediplomeerde huidtherapeut. Elk huidprobleem vraagt om een persoonlijk behandelplan, met daarin specifieke behandelingen  voor elk cosmetisch probleem.'

Nieuwe behandelingen

Özge: 'Met de Nd:YAG laser, die we in de praktijk hebben, kunnen we nieuwe behandelingen aanbieden. Zo kunnen we met deze laser couperose op het gezicht of op  het lichaam op een effectieve manier aanpakken.  Ook  schimmelnagels, in de volksmond 'kalknagels' genoemd, zijn te behandelen met deze laser. Nog niet veel mensen weten dat problemen rond couperose en kalknagels op deze manier aangepakt kunnen worden, maar met de Nd:YAG laser kan het!'

Anti-aging 

Het ontstaan van huidproblemen gaat hand in hand met de veroudering van je huid. De eerste tekenen van huidveroudering kun je herkennen aan een zichtbaar dunner en kwetsbaar wordende huid. Je merkt ook dat je huid slap en droog aanvoelt. Langzaamaan beginnen rimpels, plooien, onregelmatigheden en kleurveranderingen je huid te ontsieren. Helaas is huidveroudering niet te stoppen, maar is het proces wel te vertragen met de fractional laser.

De fractional laser kan onder andere worden ingezet om de huid veerkrachtiger en voller te maken. De laser maakt microwondjes in je huid, waardoor het huidoppervlak zich vernieuwt. Het gevolg is een zichtbaar verbeterde huidstructuur. Het voordeel van de fractional laser is dat er erg specifiek gewerkt kan worden op bepaalde plekken van het lichaam. Al na 2 of 3 weken ga je de effecten zien: je huid ziet er frisser, gladder en egaler uit. Voor een optimaal effect heb je gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig. De fractional laser heeft nog tot 9 maanden na de behandeling effect, dus de celvernieuwing en collageen aanmaak zijn dan nog steeds in werking! 

Naast huidveroudering is de fractional laser ook in te zetten voor chirurgische littekens, acnelittekens, fijne rimpels, striae en grove poriën. Een behandeling van deze laser boost het herstelproces van het litteken. Het doel van deze laser is het weefsel weer te modelleren en meer collageen aan te maken, zodat het weer de structuur krijgt die bij een gezonde huid hoort. Zowel de blanke als de getinte huid kunnen hiermee veilig behandeld worden. 

De eerder genoemde Nd:YAG laser kan ook worden ingezet voor anti-aging. De laser stimuleert namelijk de aanmaak van collageen, waardoor de huid van binnenuit verjongd wordt. Om de resultaten ook aan de buitenkant zichtbaar  te maken, kan de behandeling gecombineerd worden met een peeling,  waarmee de huid verstevigd wordt.

Bron: For You Magazine

Wist je dat...

... een volwassene gemiddeld 2 vierkante meter huid heeft? Genoeg huid om goed  voor te zorgen. 

Goed om te weten

Het is mogelijk om voor huidtherapeutische behandelingen een vergoeding aan te vragen. De voorwaarden hiervoor vind je in je polis. De huidtherapeut  kan bezocht worden zonder directe verwijzing van een arts. Het eerste gesprek is informatief van aard en is altijd vrijblijvend.

'Huidtherapie' is een verzamelnaam voor alle huidbehandelingen bij huid problemen en kan worden ingezet bij: acne, grove poriën, huidveroudering, littekens, overgevoelige huid, pigmentvlekken, rimpels, rosacea 

In één dag weer stralen

Bij Apollo Tandheelkunde en Apollo Huid- en Laserkliniek ben je op de goede plek voor alles op het gebied van huid- en lasertherapie, esthetische dermatologie en (cosmetische) tandheelkunde. Özge Abkhezr van Apollo: 'Uit het hele land en soms zelfs uit het buitenland komen mensen naar ons toe. Voor alles kunnen ze bij ons terecht: van acnebehandelingen en pigmentvlekken tot rimpels en ongewenst haar. Wij vinden uiterlijke verzorging net zo belangrijk als zij dat vinden. Ons team bestaat uit deskundige cosmetisch artsen, huidtherapeuten, tandartsen, mondhygiënistes en andere specialisten. Met alle liefde helpen we je en geven we je advies over de behandelingen in een vrijblijvend intakegesprek.'

Gratis intake

Het resultaat van een laserbehandeling verschilt per persoon. Ook niet iedere huid is geschikt voor deze behandeling. Om de behandeling en prijs te bepalen zal er eerst een intake gesprek plaats moeten vinden. U kunt hiervoor altijd vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken.

Gratis intake

Behandeling

Bekijk ook