Apollo Beauty

Mesotherapie behandeling tegen haaruitval

'Er is nog hoop na haaruitval!'

Onze patiënt Saar uit Rotterdam vertelt hierbij haar ervaring met de Mesotherapie haargroei behandeling

Is er nog hoop na haaruitval?

Na altijd een volle bos krullen te hebben gehad, ben ik in zeer korte tijd meer dan de helft van mijn haar verloren. Er was geen sprake van kale plekken maar gelijkmatig dunner wordend haar. Na het bezoeken van verschillende dokters en het doen van verschillende onderzoeken is er geen duidelijke oorzaak geconstateerd. Omdat er geen permanente vorm van kaalheid bij mij is geconstateerd of een duidelijke aandoening die in kaalheid resulteert zoals alopecia areata, kan het dus aan verschillende dingen liggen:

  • Schommelingen in de hormoonhuishouding
  • Voeding
  • Stress
  • Allergieën

Wanneer chronische ziektes uitgesloten zijn en je alsnog last hebt van haaruitval hebt, is er geen sprake van verdwijning/afsterven van haarwortels. Omdat de haarwortels nog in tact zijn, kunnen ze dus weer actief worden (gemaakt), zelfs op plekken waar de haargroei voorheen weinig tot nihil was. 

'Je haarwortels krijgen een natuurlijke impuls voor groei'

Hoe realistisch is mesotherapie?

De vloeistoffen die in de hoofdhuid worden gespoten zijn de oorspronkelijke bouwstoffen van het haar en geven de haartjes als het ware een duwtje in de goede richting. De prikjes op de hoofdhuid bevorderen direct ook de bloedcirculatie. Dit betekent dat zuurstof beter wordt aangevoerd en dat schadelijke afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Omdat er wetenschappelijk en fysiek gezien wel de mogelijkheid bestaat voor mijn haar om terug te kunnen groeien en deze behandeling niet meer doet dan je hoofdhuid te voorzien van wat het van nature nodig heeft, leek mij dit een realistische behandelmethode.

Is Mesotherapie pijnlijk?

Tijdens de behandeling wordt er met een speciale mesogun die in verschillende standen en snelheid in te stellen is, via een naald een vloeistof 1mm in je hoofdhuid gespoten. Dit verbetert de kwaliteit van je hoofdhuid en zet haarfollikels aan tot het stimuleren van de haargroei.

Behandeling met oppervlakkige prikjes

De eerste behandeling vond ik erg spannend omdat de behandeling toch een naald betreft en de mesogun heftig oogt. Uiteindelijk viel het reuze mee en is het pistool veel minder heftig dan dat hij er uitziet. De stand van het apparaat kan in verschillende standen, diepte en snelheid, worden aangepast. De huidtherapeute stemt dit fijn af om ervoor te zorgen dat het een pijnloze en fijne behandeling is. Ik kan niet spreken van pijn, maar oppervlakkige prikjes waar je na een minuutje al aan went. In de loop van de behandelingen wordt de diepte en snelheid getest en aangepast.

Wat mag wel/niet na de mesotherapie behandeling?

De behandeling duurt ongeveer 25 minuten. Na de behandeling kun je last hebben van lichte jeuk, die mij het gevoel gaf dat de vloeistof echt aan het werk was op mijn hoofdhuid. Daarom wordt er sterk aangeraden om je haar pas na 24 uur te wassen zodat de vloeistoffen hun werk kunnen doen.

Huiswerk

Aan het eind van de behandeling masseert de huidtherapeute de vloeistof nog lekker goed in je hoofdhuid, wat je hoofdhuid meteen ontspant na de prikjes. Daarnaast is dit ook gewoon super lekker! Aansluitend aan de behandelingen heb ik een speciale shampoo gebruikt, haarsolution caps met dezelfde soort vloeistof om zelf thuis in te masseren en een supplement die van binnenuit ondersteuning biedt.

In één dag weer stralen

Bij Apollo Huid- en Laserkliniek en Apollo Tandheelkunde ben je op de goede plek voor alles op het gebied van huid­ en lasertherapie, esthetische dermatologie en  (cosmetische) tandheelkunde. Özge Abkhezr van Apollo: 'Uit het hele land en soms zelfs uit het buitenland komen mensen naar ons toe. Voor alles kunnen ze bij ons terecht: van acnebehandelingen en pigmentvlekken tot rimpels en ongewenst haar. Wij vinden uiterlijke verzorging net zo belangrijk als zij dat vinden.  Ons team bestaat uit deskundige cosmetisch artsen, huidtherapeuten, tandartsen, mondhygiënistes en andere specialisten. Met alle liefde helpen we je en geven we je advies over de behandelingen in een vrijblijvend intakegesprek.'

Gratis intake

Voor elke behandeling bekijken we tijdens een gratis intake uw huid en maken we gezamenlijk een behandelplan. Maak nu een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen of door te bellen naar: +31(0)10 26 15 015.

Gratis intake

Mesotherapie behandeling in de praktijk