Apollo Beauty

'Mijn persoonlijke ervaring met de Fractional laser'

Waarom heb ik me laten behandelen met de Fractional laser?

Een behandeling met de Fractional laser (Frax1550 van Ellipse) is op dit moment de meest ideale manier om de huidstructuur te verbeteren. Persoonlijk heb ik wat grove poriën op mijn wangen en neus. Daarnaast heb ik ook wat kleine acnelittekens door ontstekingen veroorzaakt door hormoonschommelingen. Net zoals veel andere mensen heb ik ook het probleem dat er weer een nieuw puistje verschijnt net wanneer het vorige is genezen. Dit veroorzaakt vaak vlekjes of littekens. De Fractional laser zorgt door celvernieuwing en collageenaanmaak dat deze littekens en vlekjes verdwijnen. En beginnende lijntjes en rimpels worden door de Fractional laser gladder gemaakt. 

Was de behandeling met de Fractional laser pijnlijk?

Op sommige delen van het gezicht is de behandeling best pijnlijk, maar de pijn is goed te verdragen. Door de resultaten van deze behandelingen heb ik de pijn er ook graag voor over! Je kunt bovendien vooraf een verdovende crème krijgen die de pijn verlicht. Met de crème op kan de laser wel iets slechter door de huid komen, zodat het effect van de behandeling iets minder goed is.

Hoe verliep het herstel na de behandeling met de Fractional laser?

Direct na de behandeling kreeg ik een fris, kalmerend masker op mijn gezicht. Dat was zeer aangenaam. Na de behandeling was mijn gezicht erg rood, maar de roodheid nam snel af. Na een paar uur was mijn huid al veel minder rood en de volgende ochtend (zie de foto’s) al bijna helemaal hersteld. Hoe snel de huid herstelt verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van leeftijd, levensstijl (of je roker/drinker bent of niet), gezondheid en huidtype. Op het lichaam herstelt de huid langzamer dan op het gezicht, omdat de huid daar dikker is.

De do’s en don’ts voor en na de behandeling

Voordat je de Fractional laser behandeling krijgt, neemt de huidtherapeute een gezondheidsvragenlijst met je door. Als alles goed is, mag je de behandeling ondergaan. De do’s en don’ts voor en na de behandeling op een rij:

  • Vier weken voor de behandeling je gezicht niet blootstellen aan de felle zon
  • Tijdens je behandelingen niet in de zon of op de zonnebank gaan
  • Twee dagen na de behandeling geen make-up en crèmes gebruiken, zodat de microwondjes die de laser creëert kunnen genezen
  • Een week na de behandeling niet zwemmen in chloorwater
  • Na de behandeling een zonnebrandcrème gebruiken met minimaal factor 50

Gratis intake

Het resultaat van een laserbehandeling verschilt per persoon. Ook niet iedere huid is geschikt voor deze behandeling. Om de behandeling en prijs te bepalen zal er eerst een intake gesprek plaats moeten vinden. U kunt hiervoor altijd vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken.

Gratis intake

Foto's:

Bekijk ook