Apollo Beauty

Elektrisch ontharen

Is elektrische epilatie geschikt voor mij?

Elektrische epilatie is geschikt voor relatief kleine oppervlaktes, zoals haar in het gezicht. Alle haarkleuren zijn te verwijderen: Ook grijze, witte, blonde en rode haren die niet met licht- of lasertherapie verwijderd kunnen worden. Dit geldt ook voor dunne haren.

Elektrolyse behandeling

Bij onze elektrolyse behandeling laat de huidtherapeut een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden en geeft deze vervolgens enkele seconden stroom. Door de stroom ontstaat er warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigd en vernietigd wordt. De storende haren worden een voor een behandeld. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken. De huid kan gevoelig reageren op de behandeling.

Resultaat

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft meerdere oorzaken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de grootte van het behaarde oppervlak.

Ontwikkeling van nieuwe haren

Er kan helaas geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt, omdat er altijd weer nieuwe haren kunnen ontstaan door bepaalde omstandigheden zoals de menopauze en medicijngebruik.

De voor- en nadelen op een rijtje

Voordelen:

  • Werkt bij bijna alle soorten haar
  • Na de behandeling zijn (meestal) alle haren weg
  • Goedkoper dan licht- of laserbehandelingen
  • Veelal vergoed door de zorgverzekering

Nadelen:

  • Elektrisch ontharen is tijdrovendend
  • De behandeling kan wat gevoelig zijn

Kosten:

Indicatie van de prijs: 30 minuten voor € 50,-