Apollo Beauty

Behandeling haaruitval bij Apollo Huid- en Laserkliniek in Rotterdam

Haaruitval is een veelvoorkomend probleem wat zowel bij mannen als vrouwen voor kan komen. Er zijn verschillende vormen van haaruitval en het is belangrijk om te weten welke vorm u heeft.

Alopecia Androgenetica

Deze vorm wordt ook wel de erfelijke vorm genoemd. De grote boosdoener is het DHT hormoon welke zowel bij vrouwen als mannen voorkomt. DHT wordt door het enzym 5-alpha-reductase niet meer afgebroken waardoor de groeifase van de haar verkleind wordt en het haarwortelzakje zal afsterven. Haren worden steeds dunner en kleiner waarna er kaalheid op zal treden. Alopecia androgenetica komt voornamelijk bij mannen voor aangezien zij meer testosteron en DHT in het lichaam hebben. Bij vrouwen zien we deze vorm van kaalheid voornamelijk rond de overgang aangezien de vrouwelijke hormonen (oestrogenen) dalen en daardoor de mannelijke hormonen meer de overhand krijgen. Bij mannen wordt de kaalheid vooral gezien bij de kruin en de inhammen terwijl bij de vrouwen meestal diffuus op de hoofdhuid het haar uitvalt. Kaalheid door Alopecia Androgenetica is een langzaam proces. Wanneer haren dus ‘ineens’ uitvallen is er meestal iets anders aan de hand.

Alopecia areata

Bij Alopecia Areata is er sprake van een ontstekingsproces rondom de haarwortel waardoor er misvormde, gemakkelijk afbrekende haren worden gevormd en waardoor uiteindelijk haren ook niet meer groeien. Bij Alopecia Areata is er sprake van pleksgewijze kaalheid, meestal rond of ovaal en kan overal voorkomen. Aan de rand zijn zogeheten ‘uitroeptekenharen’ te zien, deze haren zitten los en zijn erg fijn en klein. De haren kunnen uiteindelijk teruggroeien maar deze prognose wordt slechter wanneer de kaalheid ontstaat op jongere leeftijd of bij het vaak optreden va een recidief.

Alopecia Totalis

Wanneer het haar op het hele lichaam is uitgevallen, wordt er gesproken van Alopecia Totalis. Bij Alopecia Areata wordt er sterk aangenomen dat er sprake is van een auto-immuunaandoening en dat de haaruitval getriggerd kan worden door stress.

Andere oorzaken van haaruitval

  • Een slechte doorbloeding van de hoofdhuid waardoor de haarzakjes te weinig bloed en dus voedingsstoffen krijgen. Dit kan o.a. ontstaan door een ijzertekort.
  • Stress aangezien de hoeveelheid adrenaline die hierbij vrijkomt niet goed afgebroken kan worden waardoor lichaamsprocessen verstoord worden, zo ook de haargroei. Stress zorgt in dat geval voor een versnelling van de haaruitval
  • Vitamine A vergiftiging
  • Trage/snel werkende schildklier
  • Medicamenten zoals bijvoorbeeld chemotherapie, bèta blokkers, anti-epileptica, hormonen zoals de pil, antidepressiva, retinoïden (isotretinoine, acitretine)
  • Recent doorgemaakte operatie aangezien deze een weerslag op het lichaam hebben
  • Crash dieet, hierdoor mist het lichaam proteïnes waardoor de haargroeicyclus in een rustfase terecht komt

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wanneer er geen sprake is van verlittekening van de haarzakjes en als er nog voldoende haarzakjes in de huid zitten, dan kunnen we u bij Apollo Huid- en Laserkliniek behandelen. De huidtherapeute zal tijdens de intake bekijken of er geen onderliggende problemen ten grondslag liggen aan de haaruitval en of we u met succes kunnen behandelen.

Gratis intake

Voor elke behandeling bekijken we tijdens een gratis intake uw huid en maken we gezamenlijk een behandelplan. Maak nu een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen of door te bellen naar: +31(0)10 26 15 015.

Gratis intake

Fotogalerij