Apollo Beauty

Behandeling haaruitval bij Apollo Huid- en Laserkliniek in Rotterdam

Haaruitval is een veelvoorkomend probleem wat zowel bij mannen als vrouwen voor kan komen. Er zijn verschillende vormen van haaruitval en het is belangrijk om te weten welke vorm u heeft.

Alopecia Androgenetica

Deze vorm wordt ook wel de erfelijke vorm genoemd. De grote boosdoener is het DHT hormoon welke zowel bij vrouwen als mannen voorkomt. DHT wordt door het enzym 5-alpha-reductase niet meer afgebroken waardoor de groeifase van de haar verkleind wordt en het haarwortelzakje zal afsterven. Haren worden steeds dunner en kleiner waarna er kaalheid op zal treden. Alopecia androgenetica komt voornamelijk bij mannen voor aangezien zij meer testosteron en DHT in het lichaam hebben. Bij vrouwen zien we deze vorm van kaalheid voornamelijk rond de overgang aangezien de vrouwelijke hormonen (oestrogenen) dalen en daardoor de mannelijke hormonen meer de overhand krijgen. Bij mannen wordt de kaalheid vooral gezien bij de kruin en de inhammen terwijl bij de vrouwen meestal diffuus op de hoofdhuid het haar uitvalt. Kaalheid door Alopecia Androgenetica is een langzaam proces. Wanneer haren dus ‘ineens’ uitvallen is er meestal iets anders aan de hand.

Alopecia areata

Bij Alopecia Areata is er sprake van een ontstekingsproces rondom de haarwortel waardoor er misvormde, gemakkelijk afbrekende haren worden gevormd en waardoor uiteindelijk haren ook niet meer groeien. Bij Alopecia Areata is er sprake van pleksgewijze kaalheid, meestal rond of ovaal en kan overal voorkomen. Aan de rand zijn zogeheten ‘uitroeptekenharen’ te zien, deze haren zitten los en zijn erg fijn en klein. De haren kunnen uiteindelijk teruggroeien maar deze prognose wordt slechter wanneer de kaalheid ontstaat op jongere leeftijd of bij het vaak optreden va een recidief.

Alopecia Totalis

Wanneer het haar op het hele lichaam is uitgevallen, wordt er gesproken van Alopecia Totalis. Bij Alopecia Areata wordt er sterk aangenomen dat er sprake is van een auto-immuunaandoening en dat de haaruitval getriggerd kan worden door stress.

Andere oorzaken van haaruitval

  • Een slechte doorbloeding van de hoofdhuid waardoor de haarzakjes te weinig bloed en dus voedingsstoffen krijgen. Dit kan o.a. ontstaan door een ijzertekort.
  • Stress aangezien de hoeveelheid adrenaline die hierbij vrijkomt niet goed afgebroken kan worden waardoor lichaamsprocessen verstoord worden, zo ook de haargroei. Stress zorgt in dat geval voor een versnelling van de haaruitval
  • Vitamine A vergiftiging
  • Trage/snel werkende schildklier
  • Medicamenten zoals bijvoorbeeld chemotherapie, bèta blokkers, anti-epileptica, hormonen zoals de pil, antidepressiva, retinoïden (isotretinoine, acitretine)
  • Recent doorgemaakte operatie aangezien deze een weerslag op het lichaam hebben
  • Crash dieet, hierdoor mist het lichaam proteïnes waardoor de haargroeicyclus in een rustfase terecht komt

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wanneer er geen sprake is van verlittekening van de haarzakjes en als er nog voldoende haarzakjes in de huid zitten, dan kunnen we u bij Apollo Huid- en Laserkliniek behandelen middels mesotherapie (Meso-Injector) (hier link naar informatie over de behandeling?). De huidtherapeute zal tijdens de intake bekijken of er geen onderliggende problemen ten grondslag liggen aan de haaruitval en of we u kunnen behandelen met mesotherapie.

Behandelingen

Gratis intake

Voor elke behandeling bekijken we tijdens een gratis intake uw huid en maken we gezamenlijk een behandelplan. Maak nu een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen of door te bellen naar: +31 (0)6 - 38 41 88 99.

Gratis intake

Producten

Naast de bovengenoemde behandeling is het ook van groot belang dat de juiste huidverzorgingsproducten en voedingssupplementen gebruikt worden om de haargroei extra te stimuleren.

  • Mesoestetic Tricology Intensive Hair Loss Shampoo: Deze shampoo bevat Serena Extract, vitamine PP, B6 en zink. Serena extract werkt stimulerend voor de slapende haartjes, vitamine PP verhoogt de bloedtoevoer naar de haarzakjes, vitamine B6 vermindert het teveel aan talg op de hoofdhuid en zink is een essentieel mineraal voor de stimulatie van de haargroei.
  • Mesoestetic Tricology Lotion: Deze lotion bevat Tricosaccharides, Follicusan, Cegaba, Biomin en vitamine B6. Tricosaccharides zorgen voor stimulatie van de structuur van de haarzakjes. Follicusan verhoogt het aantal haarzakjes, Cegaba stimuleert de foliculaire cellen, biomin bevordert de fysiologische functies en vitamine B6 vermindert het teveel aan talg op de hoofdhuid.
  • Mesoestetic Tricology caps: Dit voedingssupplement bevat een unieke combinatie van vitamine B complex (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12), L-cysteine, vitamine C en E, visolie (18% EPA en 12% DHA), magnesium, ijzer, zink en soja lecithine. Dit voedingssupplement is speciaal ontwikkeld om de haarzakjes en de doorbloeding van de huid te stimuleren.

Fotogalerij